Virussen voorkomen en je berschermen

Beter virussen voorkomen dan genezen

Je computer beschermen vraagt altijd gezond verstand en inspanningen. Je zal er dus wel wat voor over moeten hebben

Hieronder kan je enkele tips vinden om je beter te beschermen

Installeer een goed antivirusprogramma

Een eerste stap om je te beschermen is een goed antivirusprogramma installeren en ervoor zorgen dat dit regelmatig wordt bijgewerkt (Updates van virusdatabase). Er verschijnen dagelijks nieuwe virussen. Controleer dus regelmatig of er updates beschikbaar zijn van uw antivirussoftware.
Je kan antivirusprogramma's vinden waarbij je op jaarbasis een bedrag betaald, maar daarnaast zijn er een pak gratis te gebruiken aanbiedingen. Enkele namen : Symantec Norton antivirus, internet security, Avast, BullGuard, Microsoft Security Essentials, Panda Security, Kaspersky Lab, McAfee, Eset�en veel meer

Microsoft windows vista, 7 en office xp,2010,2013
Hewlett Packard printers, computers, laptops
acer computers en laptops
Toshiba latops
Windows 8
Microsoft windows vista, 7 en office xp,2010,2013
Hewlett Packard printers, computers, laptops

Spring veilig om met je ontvangen emails

Open geen e-mailberichten van afzenders die u niet kent en ook geen e-mailbijlagen die u niet herkent.
Veel virussen zitten verborgen in e-mailbijlagen en verspreiden zich zodra u de bijlage opent of uitvoert. Bijlagen waarvan u de afkomst niet kent of waarvan u niet wist dat u ze zou ontvangen, kunt u daarom beter niet openen. In programma's zoals Microsoft? Outlook en Windows Mail helpen u door mogelijks gevaarlijke bijlagen te blokkeren

Een goede antivirus werkt niet alleen tegen virussen, maar ook tegen andere bedreigingen zoals hackers, wormen, een spamfilter, webbeveiliging en een degelijke firewall. Deze zitten meestal niet in de gratis aangeboden pakketten, maar worden via reclame aangeraden om te kopen. Wil je dus echt veilig zijn, overweeg dan om een goed pakket aan te kopen.

Blijf up to date met windows updates

Microsoft brengt regelmatig speciale beveiligingupdates uit die u helpen uw computer te beschermen. Deze updates voorkomen aanvallen van virussen en andere computeraanvallen door mogelijke gaten in de beveiliging van Windows te dichten. Zorg dat Windows deze updates ontvangt door automatische updates voor Windows in te schakelen.

Gebruikersaccountbeheer, soms vervelend maar zordt voor veiligheid

Virussen proberen meestal ongewenste acties/wijzigingen uit te voeren op je computer. Als er wijzigingen op uw computer worden aangebracht waarvoor beheerdersmachtigingen zijn vereist, wordt u hierover gewaarschuwd door Gebruikersaccountbeheer en kunt u de wijziging goed- of afkeuren. Met Gebruikersaccountbeheer voorkomt u dat er ongewenste wijzigingen kunnen worden aangebracht door deze virussen. Voor de thuisgebruiker dus een goede tool om je te helpen bij het stoppen van virussen.

Gebruik een goede firewall

Windows Firewall of een ander firewallprogramma waarschuwt u voor verdachte activiteit zodra een virus of worm uw computer probeert binnen te dringen. Firewalls kunnen ook verhinderen dat virussen, wormen en hackers potentieel schadelijke programma's naar uw computer downloaden.

Gebruik uw grijze massa (je verstand)

Zoals reeds gemeld zijn er verschillende programma's welke u kunnen helpen om virussen te vinden. Echter moet je soms zelf beslissen welke actie u gaat ondernemen. Ben je niet zeker, neem dan het zekere voor het onzekere en kies om het gevonden virus te verwijderen. Naast de antivirus programma's moet u aandacht hebben voor wat je computer doet. Loopt deze plots traag, verschijnen er ongewenste tabbladen, komen er ongewenste berichten binnen en/of zijn er andere ongewone gedragingen van je computer of laptop? Aarsel dan niet om je computer te laten nakijken. Een computerwinkel (zoals wij) kunnen uw computer nakijken en de ongewenste virussen en bewegingen